måndag 23 juni 2008

Den kokande grytan

En man fick chansen att träffa Gud och där få en fråga besvarad. Han bad Gud att förklara skillnaden mellan himlen och helvetet1.

Gud tog honom först med till helvetet1. De kom in i ett rum där mannen kände den ljuvligaste doft av mat. Han såg en stor gryta över en eld och människor som stod runt omkring. Det konstiga var att människorna runt grytan såg eländiga och svältfödda ut. Alla hade mycket långa skedar som räckte ända ner i grytan, men på grund av att skedarna var så långa, lyckades de inte få upp maten till sin egen mun och de dog sakta men säkert av svält.

När de sedan kom in i himlen, kom de till ett likadant rum med samma ljuvliga doft, en gryta med stuvning och människor med lika långa skedar. De som stod runt grytan såg välnärda ut och glada. De åt och skrattade.

– Men, sa mannen, hur kan det vara en sådan skillnad?

– Enkelt, sa Gud, här har de lärt sig att mata varandra.

Har du tänkt hur mycket vi alla förlorar när var och en bara tänker på sig? Med Jesus som föredöme, sätter vi vårt ego i det andra eller tredje rummet. Och plötsligt så kan vi med små resurser göra stora under, med Herren vår hjälp och vår starkhet.

Inga kommentarer: